Slider

Eric van Raak met lof geslaagd voor 3e dan Ju-Jitsu

HELVOIRT –  1 december 2019. Na een intensieve voorbereiding van maanden was het moment aangebroken om het geleerde in de praktijk uit te voeren met zijn trainingsmaat Antoon Verhoeven(2e dan Ju-Jitsu) en Jack Marinus (3e dan Ju-Jitsu) was 2e aanvaller voor het laatste thema.

Een 3e dan examen Ju-Jitsu is onderverdeeld in 12 thema’s.

 1. KATA
  Dit zijn voorgeschreven handelingen waar er gekeken wordt naar beheersing van techniek, etiquette, vorm, paraatheid etc.
 2. TRAPPEN EN STOTEN
  Hier moet de kandidaat laten zien hoe hij reageert op trap en stoot combinaties en hoe hij zelf als tegenaanval de trap en stoot combinaties uitvoert.  
 3. MEERVOUDIGHEID
  Hier moet de kandidaat laten zien dat hij een worp, klem of verwurging tegen verschillende aanvallen kan uitvoeren.
 4. BEWEGINGSVORMEN STAANDE
  hier moet de kandidaat laten zien dat hij kan werpen, klemmen en verwurgingen kan aanzetten op iemand die hem aanvalt met pakkingen, omvattingen en trappen en stoten.
 5. BEWEGINGSVORMEN OP DE GROND
  Hier laat de kandidaat zien hoe hij zich op de grond verdedigd waarbij positie wisselingen belangrijk zijn om naar klem of verwurging te komen,
 6. AANVALS COMBINATIES
  Hier valt de kandidaat zelf aan om te komen tot een worp, klem of verwurging.
 7. INDIRECTE COMBINATIES
  Hier blokkeert of ontsnapt de aanvaller aan de worp, klem of verwurging die de kandidaat probeert in te zetten. De kandidaat moet hierop de aanvaller weer onder controle krijgen en een andere worp, klem of verwurging inzetten.
 8. OVERNAMES
  Hier laat de kandidaat zien dat als er bij hem een worp, klem of verwurging ingezet wordt. Hij dit kan blokkeren en overnemen met zijn eigen worp, klem of verwurging.
 9. BIJZONDER OPDRACHT
  Hier laat de kandidaat zien dat hij opbreng technieken beheerst en zich kan bevrijden uit pakkingen en omvattingen
 10. ONGEWAPENDE AANVALS COMBINATIES.
  Hier word de kandidaat aangevallen met pakkingen, omvattingen en trappen en stoten. Verdedigingen zijn vrij.
 11. GEWAPENDE AANVALS COMBINATIES
  Hier wordt de kandidaat aangevallen met wapens, hij moet de aanvaller ontwapenen en onder controle brengen. Eventueel met het wapen wat hij afgepakt heeft van de aanvaller.
 12. VRIJE AANVAL
  Hier wordt de kandidaat eerst door 1 en later door 2 aanvallers aangevallen. Effectiviteit van techniek en beweging is hier belangrijk.

Alles wat gevraagd werd voerde Eric vakkundig uit, ook tijdens sommige thema’s een beetje verwarring ontstond door de vraagstelling, bleef Eric en zijn Trainingsmaat Antoon kalm. Tijdens het examen werd al snel duidelijk dat elk thema op een bijzonder goed niveau werd uitgevoerd, zo goed dat de wapenstok van 1 van de heren brak. De zeer intensieve begeleiding naar het examen toe is dan ook beloond met een prachtig resultaat waar de vonken van af spatten.

Tot slot werd bij Eric van Raak het diploma en band uitreiking “de zwarte band” omgeknoopt door zijn leraar Mario Willemen ( 6e Dan).

Eric, namens Budo vereniging Rijen en je Jiu-Jitsu maatjes.
Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Wilt u of uw kind mee doen aan Judo, Taekwondo of Jiu-Jitsu?

Kom dan gauw een binnen lopen en Train 2 keer gratis mee!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *