Maandblad ’t Pomphuiske in nieuw jasje

Deze week valt in alle brievenbussen van dorp Helvoirt het eerste nummer van de 51e jaargang. Na een succesvolle viering van het 50-jarig bestaan heeft de redactie besloten om het blad geheel te restylen. Tot nu toe zijn de reacties positief. Hoewel er ook reacties zijn die vinden dat – nu de blauwe belastingenveloppen – het wel even schrikken is als er plotseling weer ‘iets blauws’ op de deurmat ligt..
Op 2 januari 2016 sloot maandblad ’t Pompohuiske de activiteiten rondom de viering van de 50e jaargang af met het presenteren van glossy ‘de HELVOIRT’. In deze unieke uitgave worden beelden geschetst van het actuele dorpsleven in dorp Helvoirt.
In samenwerking met de drukker van het maandblad is de laatste weken gewerkt aan een nieuwe en verfrissende uitstraling. Zo worden er voortaan 8 pagina’s in full color opgenomen. Daarnaast is er ook in redactionele zin gewerkt aan vernieuwing. De rubriek Wist-U-dat is vervangen door een aantal berichten door het blad verspreid onder de titel Dès m’ôk wè. Een spreuk die diende als typisch Helvoirtse uitspraak en stond vermeld op een steen die ingemetseld was in gemeenschapshuis Gastenbosch. De steen krijgt een plaatsje in het nieuwe HelvoirThuis.
Met Vier op een rij! grijpt de redactie terug op een veelgelezen rubriek van enkele jaren geleden. In die rubriek komen vier personen in beeld die iets doen of hebben gedaan dat opgevallen is in Helvoirt.
Onder leiding van hoofdredacteur en redactievoorzitter Peter van Gorp bewijst de redactie met deze vernieuwing dat ’t Pomphuiske (naast de toenemende aandacht voor de digitale media) nog volop bestaansreden heeft in de Helvoirtse gemeenschap. Met de terugkeer van de jeugdige Bas van Hattum als redactielid maakt ‘hét maandblad voor dorp Helvoirt’ een energieke doorstart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *