Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Kunst & Vriendschap met Renato Meli

13 januari 2018 om 20:00

Gegevens

Datum:
13 januari 2018
Tijd:
20:00

Locatie

Vught: Theater de Speeldoos
Vlierstraat 6
Helvoirt, Noord Brabant 5261 EL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 751 80 40
Website:
www.theaterdespeeldoos.nl

De Klender

 1. NATUUR IN DE STAD DOOR DE OGEN VAN KAT ABATUTU

  16 oktober 2018 om 20:00 - 22:30
 2. OERRR Op zoek naar paddenstoelen

  17 oktober 2018 om 13:30
 3. film: Pieter Konijn (6+)

  17 oktober 2018 om 14:30 - 17:00
 4. Raadsplein

  18 oktober 2018 om 20:00
 5. De Kleine Zeemeermin de Musical (4+)

  20 oktober 2018 om 12:00 - 14:30

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Kunst & Vriendschap met Renato Meli

Harmonie Kunst & Vriendschap luidt op zaterdag 13 januari het nieuwe jaar in met haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert in theater de Speeldoos. Speciale gast is dit jaar euphoniumspeler Renato Meli, lid van de Marinierskapel. Uiteraard treden ook het harmonie-orkest en opleidingsorkest Rappo Grande voor het voetlicht tijdens dit unieke concert.

Kunst & Vriendschap
Hoewel Kunst & Vriendschap al vele jaren concerten verzorgt in Theater de Speeldoos is dit nieuwjaarsconcert toch wel een heel speciale: het is het eerste concert sinds de vereniging de Speeldoos haar thuishonk mag noemen. Met de naderende sluiting van gebouw Rozenoord moesten de vughtse muzikanten op zoek naar nieuwe repetitieruimte. Na een uitgebreide zoektocht werd die uiteindelijk letterlijk aan de overkant van de straat gevonden en vanaf deze zomer heeft men onderdak in De Speeldoos. Wekelijks wordt op het podium gerepeteerd, terwijl in de kelder opslagruimte is gecreëerd voor het instrumentarium en overige zaken. Het wordt dus een heuse thuiswedstrijd.
Onder leiding van dirigent Alphons van Stenis presenteren zowel opleidingsorkest Rappo Grande als het harmonie-orkest zich met een gevarieerd programma. Van muziek van de engelse koning Henry VIII tot aan Simon and Garfunkel. Daarnaast begeleidt het orkest tijdens enkele nummers solist Renato Meli op euphonium (tenortuba).

Renato Meli

Kunst & Vriendschap is uitermate trots op het feit dat Renato Meli tijdens dit nieuwjaarsconcert als solist aantreedt. Hij is één van de zeer weinige euphoniumspelers in Nederland die de geprogrammeerde werken kan uitvoeren en mag met recht een waar kunstenaar op zijn instrument worden genoemd. Op jonge leeftijd begonnen bij de plaatselijke muziekvereniging in Berg en Terblijt, ontpopte Renato zich al vroeg als begaafd muzikant en solist. Reeds op 17-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het conservatorium waar hij uiteindelijk cum laude slaagde. Inmiddels was hij lid van de Koninklijke Militaire Kapel en won daarnaast vele solistenprijzen in binnen- en buitenland. Hij werkte diverse malen samen met de wereldberoemde Steven Mead, als solist maar ook als docent. Sinds 1995 is hij verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine en treedt hij met deze kapel regelmatig solistisch op over de hele wereld. Tevens treedt Renato Meli vaak als gastsolist op bij orkesten in o.a. België, Duitsland, Engeland en Italië. Tenslotte is hij ook dirigent van Fanfare Sint Caecilia Hulsberg.
Kortom: Vught gaat iets beleven op 13 januari! Een must voor liefhebbers van euphonium en een belevenis voor iedere muziekliefhebber. Dit mag u beslist niet missen!

Het nieuwjaarsconcert van Kunst & Vriendschap met Bright Voices vindt plaats op zaterdag 13 januari om 20.00 uur in Theater de Speeldoos te Vught. Kaarten kosten slechts €10,00 en zijn te koop aan de kassa van de Speeldoos of via www.theaterdespeeldoos.nl.

CC Corvers Column

22 september 2018 Column Corvers: Tunnelbak

In het coalitieakkoord van Progressief 96 en CDA w...

Rubriek: Huyswerk

20 september 2018 Huiswerk: Wat heeft ons kabinet in petto voor de woningmarkt in 2019?

Beetje Proeven: Bourgondisch genieten in het Helvo...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.